THE BUTTERFLY

ODRŽAVANJE FACEBOOK I INSTAGRAM STRANICA

The Butterfly nudi širok spektar usluga kada je u pitanju održavanje društvenih mreža. Pre svega izdvojićemo dve najzastupljenije, a to su Facebook i Instagram. Naša praksa je takva da sav sadržaj koji kreiramo, postavljamo i na Facebook-u i na Instagramu u sličnom vremenskom periodu. Smatramo da 50% korisnika Instagrama i dalje koristi Facebook, većina klijenata smatra da je Facebook totalno neaktivna mreža i tu najčešće greše jer osnova svakog biznis naloga je Facebook, jer se i sam Instagram nalog vezuje za Facebook stranicu kako bi postao biznis profil. Algoritam je jako važna karika kod održavanja ove dve socijalne mreže i većina klijenata algoritam smatra nebitnom stavkom i zbog toga znaju da ugroze svoje biznis naloge.

Održavanje socijalnih mreža može se podeliti u nekoliko segmenata:

1. Organski postovi (postovi koji se svakodnevno postavljaju, minimum jedan dnevno)
2. Dark postovi (postovi koji se ne vide na vašim nalozima ali se prikazuju kao sponzorisani postovi)
3. Reklamni postovi (postovi koji su vidljivi i na stranici i na koje je puštena plaćena reklama)
4. Story objave (objave koje traju 24h i nakon 24h isteknu)

Svim klijentima savetujemo minimum 1 post i 1 story dnevno i na Facebook-u i na Instagramu kako bi se ispunio osnovni algoritamski zahtev. Jako je važno da sadržaj objava bude raznovrstan da kada potencijalni kupac poseti vaš biznis profil, pregledom vašeg profila vidi mini portfolio vaših usluga ili proizvoda. Kada klijent izabere paket održavanja, naš tim kompletno sređuje Facebook stranicu i Instagram profil, popunjava sva potrebna polja na Facebook stranici i sređuje, optimizuje Instagram profil, kako bi posetoci imali sve informacije o vašem biznisu. Nakon toga kreiramo namenske hashtagove prema potrebama i uslugama klijenta. Kada se osnovne stvari srede tim prikuplja sav potreban materijal i social account može krenuti sa kreiranjem plana postavljanja, koji se šalje klijentu na odobrenje, kada klijent odobri plan, postovi se zakazuju prema odobrenom planu. Najbitnije je da Facebook stranica bude dobro povezana i sinhronizovana sa Instagram profilom. (stranicu i profil možemo povezati sa našim verifikovanim Facebook Business-om ili mogućnost kreiranja pojedinačnog vašeg Facebook Business-a, ta usluga nije uračunata u osnovno održavanje).

Usluge koje su obuhvaćene osnovnim održavanjem socijalnih mreža:

1. Kreiranje jedinstvenog dizajna po kome ćete biti ili ste već prepoznatljivi (ukoliko klijent ima knjigu grafičkih standarda dizajn kreiramo prema standardima)
2. Kompletno sređivanje Facebook stranice i Instagram profila i dvostruka zaštita stranice i profila (two step verification)
3. Kreiranje i analiza hashtagova kako bi svaka usluga imala aktuelne hashtag-ove
4. Kreiranje čestih odgovora kako bismo lakše odgovarali na upite potencijalnih kupaca/klijenata
5. Kreiranje svog sadržaja za broj objava koji je obuhvaćen ponudom (prosečno 30 objava i 30 story-ja)
6. Redovno proveravanje 5 puta dnevno inbox-a, DM-a, komentara i recenzija radnim danima i vikendom dežurstvo od 11h do 14h kada to isto proveravamo u tom vremenskom intervalu.
7. Ručno zapraćivanje potencijalnih kupaca (kada Instagram to dozvoli, nekada postoje restrikcije)
8. Kreiranje jednog promo videa od postojećeg materijala u post i story formatu
9. Dostavljanje mesečne statistike do 20-og u mesecu za prethodni mesec (u periodima kada se Facebook ažurira, statistika može biti poslata kada „proradi“ tj. postane vidljiva)
10. Konstantno praćenje svih bitnih promena na Facebook-u i Instagram-u

Usluge koje su nisu obuhvaćene osnovnim održavanjem socijalnih mreža:

1. Slikanje i snimanje
2. Editovanje video materijala
3. Vođenje drugih socijalnih mreža
4. Rad van radnog vremena, vikendom i na praznik
5. Kreiranje pojedinačnog Facebook Business-a

U našu sposobnost se možete uveriti i sami,  pogledajte na naš portfolio!

Budite slobodni da nas kontaktirate putem e-mail adrese info@thebutterfly.info ili putem neke od socijalnih mreža poput Facebook-a, Twitter-a, Instagram-a, LinkedIN-a Ili putem naše kontakt forme.

I ne zaboravite: Mi verujemo u Vas i u Vaše ideje i tu smo da ih razvijamo!