THE BUTTERFLY

INSTAGRAM REKLAMIRANJE

Lansiran 2010. godine kao aplikacija za publikovanje fotografija i video zapisa specifično za iPhone uređaje, Instagram je društvena mreža za koju bi definitivno moglo da se kaže da je u priličnom velikom rastu. 2013. godine, kada je svoje mesto pronašao i na Android uređajima, Instagram je doživeo impozantan rast skupivši preko 1 milion korisnika i korisnica za samo 24 časa. Do 2012. Instagram je brojao oko 80 miliona korisnika i korisnica. Danas, ta mreža ima preko milijardu aktivnih ljudi. Broj se munjevito povećava iz dana u dan.

Prateći svetske trendove digitalnog marketinga, The Butterfly je oformio poseban tim upravo ovoj društvenoj mreži. Kao i na Facebooku, specifičan softver za uređivanje marketinga na društvenim mrežama omogućava našoj kreativnoj agenciji da pronađemo put do Vašeg potrošačkog tela. Služeći se profesionalnom tehnologijom marketinga na društvenim mrežama, kreiramo reklame prema aktuelnim standardima, odgovarajućim podešavanjima i pratimo algoritam kako bismo što bolje iskoristili vaš budžet.

Prema istraživanjima koje je Instagram sproveo 2016. godine, navodi se podatak da čak 60% korisnika o nekom brendu saznaje upravo tako što primeti reklamu na ovoj socijalnoj mreži. Shodno tome, plaćena reklama na ovoj društvenoj mreži je korak koji je obavezan za svakog klijenta koji želi da plasira svoj proizvod ili uslugu. Dobra fotografija ostavlja ubedljivo jači utisak na pojedinca od prosečne fotografije, Instagram je društvena mreža koja multimedijalnim sadržajima energično pristupa reklamiranju i na taj način pridobija potrošačko telo.

Vi se i dalje mislite: „Sve je to lepo, ali ja i dalje ne vidim na koji način će Instagram reklama lično meni doneti profit?

Onda treba da napomenemo da je Instagram mreža na kojoj su troškovi reklame ubedljivo manji nego na drugim. Uz to, putem fotografija i video zapisa, kao i tzv. Instagram priča (story), možete obuhvatiti ciljnu grupu na mnogo efektniji način, služeći se mnogo interaktivnijim metodama, poput stikera, GIF formata, lokacije, anketa, muzike… Uz pomoć ovakvih dodataka, potencijalim potrošačima možete pružiti još interaktivniji sadržaj. Uz to, dostupna je direktna komunikacija putem direktnih poruka i komentara na objavama. Potencijal koji vam ova platforma pruža je neverovatno veliki i samo je potrebno iskoristiti ga na pravi način! Uz dostupnost od 24/7, Vaše ideje žive. One su vibrantne, sveobuhvatne i dostupne svima.

Ne treba zaboraviti da se kompanije koje ne poseduju nalog na ovoj platformi danas smatraju nedostupnim i nerazvijenim. Uz Instagram profesionalnost i vidljivost je zagarantovana.

INSTAGRAM U SRBIJI

O zastupljenosti Instagrama u Srbiji nam najviše govori cifra od preko milion korisnika, od čega je čak 65% žena. Posmatrano sa stanovišta prebivališta, Beograđani definitivno prate svetske trendove što se tiče korišćenja ove aplikacije – oko pola miliona njih ima svoj nalog. Što se starosne kategorije tiče, mlađi od 18 do 34 dominiraju sa čak 70% od ukupnog broja.

U našu sposobnost se možete uveriti i sami,  pogledajte na naš portfolio!

Budite slobodni da nas kontaktirate putem e-mail adrese info@thebutterfly.info ili putem neke od socijalnih mreža poput Facebook-a, Twitter-a, Instagram-a, LinkedIN-a Ili putem naše kontakt forme.

I ne zaboravite: Mi verujemo u Vas i u Vaše ideje i tu smo da ih razvijamo!