Grafički dizajn

 

Sta je grafički dizajn?

Da li ste se nekada zapitali šta stoji iza reči grafički dizajn? Šta sve spada u opseg ovog složenog pojma?
Grafički dizajn jeste, najprostije rečeno, veština komvinovanja slike i teksta.
Sve obrade slike, stvaranje vizuelnog identiteta brenda, pripreme za štampu, pravljenje flajera…. sve su to operacije koje potpadaju pod ovaj pojam i čine samo jedan njegov mali deo.
Grafički dizajn je mnogo više. On je sublimacija različitih tipova dizajna i sa pravom se naziva multimedijalnom umetnošću 21. Veka.

Zašto je važan grafički dizajn?

Prilikom stvaranja brenda ili lične promocije od krucijalne važnosti je upravo grafički dizajn koji mora biti atraktivan, originalan i dovoljno upečatljiv, jer je upravo vizuelni identitet ono što gradi uspešan imidž.
Ova vrsta ulaganja je jednokratna, ali su posledice dalekosežne i zato morate biti pažljivi, jer je način na koji sebe predstavite, način na koji će Vas drugi doživljavati.
Posebnu pažnju je, u ovom procesu, potrebno obratiti na logotip, jer je logotip nešto što se prvo vidi, a najduže pamti.

Kako izabrati kvalitetnog grafičkog dizajnera?

Uprkos uvreženom mišljenju da je posao grafičkog dizajnera samo da stvara  lepe slike i da ima oko  za estetiku, njegovo pravo umeće započinje mnogo pre procesa crtanja.
Svaki uspešan grafički dizajner mora biti u stanju da sluša i oseća klijentove želje i potrebe i da ih interpretira na najverodostojniji način, ali vodeći računa pri tome i o korisnosti stvorenog koncepta.
Dizajner mora balansirati između kreativnosti i efikasnosti, jer je ta zlatna sredina upravo ključ savršenog dizajna.
Butterfly u okviru dizajn tima ima vrsne profesionalce čija idejna rešenja možete pronaći u portfoliju i uveriti se da su zaista majstori svog posla. Pored dizajniranja logotipa, mi Vam nudimo širok spektar dizajnerskih usluga – izradu vizit karti, memoranduma, brendiranje vozila, pravljenje cover fotografija za društvene mreže, dizajniranje promo materijala, kao i izradu materijala velikog formata (logo wall, roll up, bilboard). Šta god da Vam je potrebno,  od najsitnijih izmena na slikama, do komplikovanih idejnih rešenja, mi smo tu da Vas iznova oduševimo kvalitetom našeg rada. Možete nas kontaktirati putem naše kontakt stranice i zakazati sastanak sa našim dizajnerima koji će sve Vaše ideje i želje sa njima svojstvenom lakoćom preneti u željenu formu.