THE BUTTERFLY

FACEBOOK REKLAMIRANJE

Facebook je ubedljivo najzastupljenija socijalna mreža današnjice. Dok Instagram, iako u rastu, prevashodno okupiraju lični i privatni profili, Platforma od velikog značaja za preduzetništvo i biznise. Za 15 godina, sa više od 1.94 milijarde mesečno aktivnih korisnika/ca, Facebook je u potpunosti zamenio tradicionalne kanale komunikacije. U Srbiji postoji 3-3,5 miliona mesečno aktivnih korisnika/ca starijih od 18 godina. Većinu njih u našoj zemlji čine muškarci, oko 1,7 miliona, dok je najaktivnije korisničko telo u starosnom dobu između 30 i 40 godina, oko 930 hiljada.

Korisnici sa prebivalištem u Beogradu čine 42% ukupne domaće populacije, dok je drugorangirani grad Novi Sad. Baveći se ovakvim podacima, The Butterfly detaljno analizira tržište kako bi vaši sadržaji došli do ciljne grupe što brže i kako bi ona bila obuhvaćena u celosti.
Naš cilj je da pomenute demografske informacije iskoristimo kao instrument za plasiranje reklama za Vaše proizvode i usluge.

Uz geotargeting, socio-psihotargeting i brojne druge mehanizme, naše marketinške tehnologije su sirove i zasnovane na isključivo profesionalnim metodama.

Marketing na društvenim mrežama razlikuje se od tradicionalnih vidova reklamiranja, kako su podaci tržišta pristupačniji.
Ono što je vodeća prednost Facebooka jeste da ste upravo Vi ti koji povlače granice i sami određujete ciljnu grupu Vaših reklama, što je značajna prednost ove platforme u odnosu na druge vidove Internet marketinga.

Takođe, ono po čemu se ova platforma izdvaja jeste i postojanje mogućnosti povratne reakcije Vaših klijenata i klijentkinja, pri čemu oni iskazuju svoje utiske o proizvodu, brendu ili usluzi koju pružate. Još jedna pogodnost ovakve vrste reklamiranje jeste da imate kreativnu slobodu , pa možete menjati format Vaših objava (tekstovi, fotografije, video snimci, GIFovi….) i time izbeći monotoniju i jednoličnost!

Facebook Ad Manager je platforma koja omogućava definisanje tržišta i to da Vaš proizvod ili usluga dođe do ciljne grupe. Ona se služi i specifikacijama poput potrošačkih navika korisnika i korisnica, korišćenja ove mreže i drugih aktivnosti koje su od velike pomoći za sužavanje publike. Uz ovakve pomoćne alatke, Vaše reklame neće biti nametljive i neće se pojavljivati onima koji ne žele da ih vide.

Reklamiranje na Facebooku vrši se kroz tri osnovna koraka:

1. TARGETIRANJE

2. VIDLJIVOST I UČESTALOST PRIKAZIVANJA
Za ovaj korak je najbitniji – plan postavljanja. Plan postavljanja, napravljen na osnovu detaljne analize tržišta i konkurencije, predstavlja neku vrstu strategije koja će maksimizirati korisnost ove vrste propagiranja – odnos broja postova na dnevnom nivou i količine uloženog novca u takozvane boostovane postove predstavlja formulu za dobijanje maksimalne efikasnosti reklame.

3. ANALIZA REZULTATA
Facebook Vam, pomoću seta različitih alatki, pruža jasan uvid u uspešnost Vaše strategije i na taj način ćete precizno znati šta radite dobro, a u čemu grešite.

KAKO VAM MI MOŽEMO POMOĆI?

• Za Vas ćemo napraviti novu ili optimizovati već postojeću Facebook stranicu.
• Naš iskusni marketing tim će za Vas uraditi detaljnu i preciznu analizu tržišta i konkurencije i na osnovu toga pripremiti strategiju oglašavanja
• Nakon izrade strategije, započinjemo sa pripremom materijala za postavljanje na stranicu. To mogu biti zanimljivosti, reklamni video zapisi, fotografije… sve što se pokazalo efikasnim u našem dosadašnjem radu, a u skladu je sa sferom Vaše delatnosti. Takođe, ukoliko se odlučite za reklamiranu kampanju i ona će biti pripremljena i puštena usko ciljanoj grupi korisnika/ca.
• Izveštaji i analize – Svakodnevnim praćenjem aktivnosti na stranici naš tim meri uspešnost kampanje i vrši njenu optimizaciju u skladu sa rezultatima.

U našu sposobnost se možete uveriti i sami,  pogledajte na naš portfolio!

Budite slobodni da nas kontaktirate putem e-mail adrese info@thebutterfly.info ili putem neke od socijalnih mreža poput Facebook-a, Twitter-a, Instagram-a, LinkedIN-a Ili putem naše kontakt forme.

I ne zaboravite: Mi verujemo u Vas i u Vaše ideje i tu smo da ih razvijamo!