20 decembra, 2021

Kako podneti zahtev za karticu za internet plaćanje

Većina klijenata nam se obraća u vezi kartica za internet plaćanje, pitanja su sledeća:

1. Kako da otvorim karticu za internet plaćanje kao fizičko lice?

Iz dosadašnjeg iskustva pojedinaca, najbolje se pokazala MobiBanka, ima dosta bankomata, račun se otvara online i možete dopuniti karticu na svakom bankomatu. Možete uplatiti i dinare i eure. Račun možete otvoriti na njihovom sajtu na ovom linku – https://online.mobibanka.rs/Identity, a više o paketima možete pročitati ovde. Osim Mobi banke Rajfajzen i UniCredit imaju dosta novih bankomata i ekspozitura, čak i po tržnim centrima tako da možete otvoriti i tu.

Svakako savetujemo da taj račun bude odvojen od vašeg redovnog računa i da na taj račun uplaćujete onoliko sredstava koliko vam je potrebno, ako slučajno dođe do neke pronevere, ali to je retkost. Jako je važno da nikome ne dajete podatke sa kartice osim Facebook-u, velikim trgovinskim lancima itd, gledajte da sajt iza zaštićenu konekciju itd…

Jako je važno da prilikom otvaranja računa tražite isključivo Visa ili MasterCard, u protivnom Dina karticom nećete moći da plaćate ništa osim shopping sajtova koji posluju isključivo u Srbiji (Maxi, Zara, Idea, Ikea…), ako želite plaćenu reklamu na Google-u ili Facebook-u, plaćanje neće biti moguće sa Dina karticom.

2. Kako da otvorim karticu za internet plaćanje kao pravno lice?

Iz dosadašnjeg iskustva sa klijentima, kontaktirajte vašeg poslovnog bankara i zatražite mu da vam otvori dodatni namenski račun i za taj račun vežite potpuno novu karticu. Na početku meseca prebacite određena sredstva i sa tim budžetom raspolažemo za reklamu. reklame.

Ta kartica mora biti Visa ili MasterCard nikako Dina, jer sa njom ne možemo plaćati Facebook reklame, Google reklame, TripAdvisor reklame itd… Najbolje se pokazala Rajfajzer i UniCredit banka jer su im aplikacije za biznis korisnike jednostavne i prenos sredstava se knjži u roku od par sekundi. Takođe dobra stvar kod Rajfajzen banke je ta što vam proviziju pojedinačno zaračunava što je odlično za vašeg knjigovođu jer lakše može da rasknjiži plaćanja.  Jako je važno da nikome ne dajete podatke sa kartice osim Facebook-u, velikim trgovinskim lancima itd, gledajte da sajt iza zaštićenu konekciju itd…

Ukoliko se desi da odlućite da povećate budžet samo prebacite određenu svotu novca na namenski račun i neće biti problema. Eventualni problem je nedostatak sredstava i to možemo lako da rešimo kada uplatite novac. Važna napomena je ta da reklama staje onog trenutka kada transakcija ne može da se procesuira, nakon uplate ona se nastavlja, a mi proveramo podešavanj. Kod klijenata koji imaju veće mesečne budžete od 1.000€,  postoji grace period i on traje 48h, reklama vam teče iako kasnite sa plaćanjem i nakon 48h nalog se gasi i reklama staje ako niste uplatili sredstva. Zato svim klijentima savetujemo da uvek ima određeni deo sredstava kako se reklama ne bi gasila jer Facebook i Google sukcesivno skidaju sredstva.

Ukoliko mi upravljamo nalozima gde je povezana vaša kartica, unećemo podatke vaše firme i jednom u 45 dana dostavljati fakture vama ili vašem knjigovođi.